Divadlo H+H (ŠD)

Dne 20. dubna 2023 se všichni žáci školní družiny sešli v multifunkčním sále naší školy k divadelnímu představení ,,Jak se rodí kamarádi“. S poučným programem přijeli do školy spisovatelka Markéta Harasimová a herec Miroslav Hrabě z divadla H+H. Ve velmi emotivním představení dětem přiblížili téma přátelství, kamarádství, ale také nástrahy, které tyto vztahy ohrožují. Žáci se aktivně zapojovali do příběhu a snažili se hlavním hrdinům opičce a indiánovi radit a ovlivnit tak děj. Mnohdy došlo i k velice hlasitým projevům, ale zkušení herci bez velkých problémů vše zklidnili. Jak děti, tak i herci si tyto živelné situace užívali. Příběh, jehož autorkou je právě Markéta Harasimová, byl pro děti velkým poučením.

Tomuto představení předcházely návštěvy Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí a následovat bude beseda se spisovatelkou Dankou Šárkovou nad jejími knihami z Krkonoš.

Celý projekt by měl přispět k většímu zájmu žáků o četbu knih. Jenom díky financím, které se podařilo škole získat z programu OP JAK, bylo možné tyto akce naplánovat a pro naší knihovnu zajistit mnoho krásných dětských knížek.

V tomto roce nás čeká ještě mnoho zajímavého a všichni se na akce těšíme.

Eva Houlíková, vedoucí vychovatelka ŠD