Ples ŠD

Dne 1. února 2023 se konal Ples školní družiny. Žáci i vychovatelky se již dlouho předem připravovali. V odděleních se tvořilo – vyráběly se vějíře, kravaty, navrhovaly se a šily šaty. V V. oddělení z návrhů vznikl krásný katalog, který bude po plese umístěn v hlavní šatně naší ZŠ. Rovněž stoleček a židličky, na kterých bude katalog vystaven, vytvořili žáci sami. V tomto oddělení vznikly z novin také troje šaty jako pro Popelku. V VI. oddělení se dle návrhů šily zmenšené modely šatů. V VII. oddělení se tvořily šaty z plastů v životní velikosti.

V den plesu byla vidět na dětech radost, ale i trochu nervozita, zda se stihnou převléci do šatů, namalovat, upravit a být včas v místě konání.

V 13.30 hodin se tělocvična proměnila v taneční sál. Žáci ze všech oddělení zatančili za doprovodu zpěvu mazurku.

Po mazurce následovalo vystoupení IV. oddělení. Pět dívek si připravilo tanec na skladbu dívčí skupiny LOLLIPOPZ, který se jim skutečně vydařil.

Pak následovala módní přehlídka. Děvčata z VI. oddělení ukázala všem vlastnoručně ušité šaty, žáci V. oddělení předvedli svůj katalog a papírové šaty a na závěr na molo nastoupili žáci VII. oddělení, kteří se do vyrobených šatů oblékli. Rozhodně bylo na co koukat.

Oficiality byly ukončeny a na řadu přišel tanec. Na moderní hudbu tančili skoro všichni žáci a pořádně se při tom zapotili. Po celou hodinu je skvěle vedla lektorka z projektu Dětský muzikál.

Z „tanečního sálu“ žáci odcházeli s úsměvem na tváři. Ples se vydařil.

Další společnou akcí celé družiny bude masopustní průvod dne 21. února 2023, na který se již těšíme.

Eva Houlíková, vedoucí vychovatelka