Vánoční vystoupení 2022

Po třech letech mohla letos konečně naše škola znovu uspořádat vánoční vystoupení pro rodiče žáků. Opět jsme ho mohli prezentovat v kongresovém sále hotelu Floret, za což patří velké poděkování obecnímu úřadu. Vedení hotelu nám vyšlo vstříc a umožnilo nám uspořádat i generální zkoušku všech účinkujících den před vystoupením. Drželi jsme se koncepce z minulých let, kdy jednotlivé třídy spojily své síly a připravily vždy společné vystoupení za celý ročník. Na pódiu tak vystoupilo večer dne 13. prosince 2022 okolo 360 účinkujících a to hned ve dvou programech za sebou  – od 16:30 a od 18:00 hodin. Rozdělení diváků na dvě poloviny bylo letos již naprosto nezbytné, jinak bychom se do sálu vůbec nevešli. Přestože příprava a organizace zkoušek i dvou po sobě jdoucích hodinových vystoupení byla velmi náročná, vše se nakonec podařilo na jedničku.

Diváky uvítala při příchodu projekce fotografií z vyučování, školních akcí, exkurzí a výletů. Celým programem provázeli šikovní moderátoři z 9. ročníku Anna Novotná a Radek Ondroušek.

Hned po milém úvodním slovu pana starosty Petra Beneše zahájili program prvňáčci svou básničkou, zpěvem a tancem na veselou písničku Vánoce jak z pohádky. Vystřídaly je hned tři třídy třeťáků se starou anglickou koledou Twelve Days of Christmas, kterou zpěváci doprovázeli roztomilými pohyby a zvuky. Krásnou vánoční atmosféru přinesli na pódium druháčci, kteří zatančili za svitu světýlek a zvonění rolniček na Vánoční píseň. Čtvrťáci pak rozehřáli publikum rychlým tempem svého vánočního rokenrolu. Následovalo vystoupení pátého ročníku, který ozvláštnil zpěv písně Vánoce na míru psaným vánočním přáním. Pro sedmáky se jeviště chystalo nejdéle. Večer zpestřili dramatizací na píseň Vánoce, Vánoce přicházejí s vlastním doprovodem klavíru a saxofonu. Při svém vystoupení si užili plno legrace a diváci se dobře bavili spolu s nimi. Za klavírního doprovodu vystoupili i žáci šestého ročníku, kteří překvapili vlastním natočeným videem, které dokreslovalo jejich píseň Už za pár dní. Deváťáci, kteří se s naší školou tento školní rok rozloučí, sklidili obrovský potlesk za svůj úžasný tanec na písničku Christmas Every Day. Na konec vystoupení jednotlivých ročníků se hodilo vánoční přání. Osmáci ale nezůstali jen u jednoho, popřáli divákům hned v patnácti jazycích včetně znakové řeči. Úplný závěr programu však tradičně patřil učitelskému sboru, který společně s dětským sborem a skvělou sólistkou nacvičil dvě vánoční písně i s doprovodem houslí, flétny, zvonkohry a rolniček. Diváci toto závěrečné vystoupení posléze hodnotili jako velmi krásný zážitek, což nás velmi těší. A ještě více nás těší, že jsme se mohli před vánočními svátky všichni setkat, že děti mohly ukázat, jak jsou šikovné a potěšit své rodiče tímto předvánočním dárkem.

Děkujeme všem, kteří se na přípravě vánočního vystoupení podíleli. Děkujeme publiku, které nás po celou dobu odměňovalo velkým potleskem, a těšíme se na další setkání!

Ilona Kaplanová

Odkaz na všechny fotografie pořízené p. Oliverem Benešem – ZDE.