Projekt Laskavec (I. A)

Naše škola se stala již stálým účastníkem celorepublikového happeningu Laskavec. Tým Šikulky z I. A patřil mezi 536 týmů, konajících v týdnu před 13. listopadem, kdy oslavujeme Světový den laskavosti, dobré skutky.

Prvňáčci celý listopad pracují s „Podzimním laskavým kalendářem“, který je pro ně každodenní inspirací k šíření laskavosti kolem sebe. Denně se kalendářem necháváme motivovat k něčemu, co potěší lidi kolem nás. Někdy je to pomoc v domácnosti, někdy povzbuzení pro blízkého člověka, jindy pochvala nebo třeba jen úsměv. Děti se učí, že stačí málo, abychom se k sobě chovali lépe a byli na sebe laskaví. Poznávají, že dobré skutky, o které se pokouší, jim samotným přináší radost.

Rozhodli jsme se v letošním projektu potěšit osamělé seniory žijící v Průhonicích tím, že pro ně vyrobíme vánoční přáníčko, které by je potěšilo a povzbudilo. K dětem z I. A se přidalo hned několik tříd z prvního i druhého stupně a vznikla tak hromada nádherných přání. Předáme je členům sociální komise Průhonic, kteří chystají pro seniory vánoční balíčky. Naše přáníčka budou do balíčků přidána, a tak budou před Vánoci doručena do rukou babiček a dědečků. Věříme, že jim vykouzlí na rtech úsměv.

Ilona Kaplanová, třídní učitelka I. A