Sportovní pobyt ve Zbraslavicích (6. r.)

Strávit společně delší čas než pár hodin ve škole jsme si přáli už od října, kdy jsme si užili adaptační kurz spojený s přespáním ve škole. Učitelé se snadno dohodli, paní ředitelka svolila, a tak jsme již od jara věděli, že koncem června vyrazíme na tři dny do Rekreačního areálu Zbraslavice.

Už samotná cesta na místo byla dobrodružná. Zvolili jsme totiž jízdu vlakem. Zažili jsme zpoždění, přestup, přeplněné vagony, dlouhé čekání, ale i zábavu v kupé a na nádraží.

Při příchodu do areálu ve Zbraslavicích nás ale všechny dostihla dovolenková atmosféra, která v areálu panovala. Slunce pálilo, v rybníku dováděly děti, studenti se plavili na paddle boardech, vedle na hřišti s nádherným pískem hráli žáci volejbal… bylo nám jasné, že tady se nám bude líbit.

A tak ani my neztráceli čas a začali si užívat. Většina z nás šla k rybníku, část si zahrála plážový volejbal a první skupina zájemců o paintball mohla rovnou vyrazit do místního lesa. Během všech her paintballu vystříleli žáci tolik kuliček, že když je pak na konci pobytu platili, mnohým nezbylo v peněžence už vůbec nic. Ale zážitky jsou přece mnohem víc než peníze v peněžence.

Když žáci ulehali první noc do peřin, netušili, co pro ně mají učitelé nachystáno. Třicet minut po večerce nečekaný budíček a rychlý nástup s baterkou na noční hru plnou úkolů. Tímto jsme skvěle zakončili první den.

Druhý den se žáci rozdělili do dvou skupin. Jedna skupina vyrazila na pěší výlet do obce Zbraslavice, kde si někteří koupili suvenýry a hračky, které jim udělaly velikou radost. Druhá skupina zůstala v areálu a rozhodla se pro zápas dvou týmů ve volejbalu. Ve hře zářili i učitelé, o zábavu bylo postaráno.

Odpoledne jsme opět dováděli všichni v rybníku, v lese se snažili schovat před palbou z paintballových pistolí, někteří stříleli góly na fotbalovém hřišti, jiní si užívali ping-pong, zkrátka každý si mohl najít takovou zábavu, na kterou měl zrovna náladu. V podvečer se zájemci vydali i do centra vysokých lan, kde v přilbě a s jištěním zdolávali nelehkou, ale velmi zajímavou trasu.

Plánované večerní posezení u ohně zhatil déšť, a tak většina žáků trávila společný čas na pokojích. Došlo tak na karetní hry, vyprávění si, ale také na zkrášlovací kosmetické procedury.

Poslední den už opět převážilo dobrodružství s Českými drahami, neboť tentokrát nás neminula mimořádná výluka, kvůli které jsme zažili přestup z vlaku na autobus a po určitém úseku zase zpátky na vlak. Domů jsme se ale všichni vrátili v pořádku, s úsměvem na tváři, s krásnými zážitky a přesvědčením, že příští rok určitě zase na společný vícedenní výlet vyrazíme. Takové zážitky ze základní školy patří přece k těm nejkrásnějším.

Dagmar Holanová, třídní učitelka VI. C