Rozloučení se třetí třídou (III. A)

Žáčci z III. A se v závěru školního roku neloučili pouze se třetím ročníkem, ale také se svou třídní učitelkou. Společné loučení si zpestřili několika společnými zážitky.

První, a dovolím si říci ten nejvíce očekávaný, byl spaní ve škole. V noci z 23. na 24. června tak mohli vyzkoušet, jaké to je, zůstat přes noc ve škole. Akci jsme zahájili společnou večeří, pokračovali jsme hraním různým společenských her, ve kterých si mohli prověřit, jak se za ty tři roky vzájemně poznali. Závěrem večera nemohla chybět ani bojovka. Po večerní hygieně se všichni účastníci znaveně uložili do svých spacáčků a celkem poklidně spali až do druhého rána.

K snídani na nás čekalo mnoho napečených dobrot od maminek.

V pondělí 27. června jsme se spolu se třídami III. C a IV. A vydali do kina na Chodově na filmové představení s názvem Myši patří do nebe. Všem zúčastněným se tato animovaná pohádka velice líbila.

Den před koncem školního roku, tedy ve středu 29. června, jsme se pustili do hledání průhonické víly Droninky. Děti šly podle plánku Průhonic a v průběhu cesty hledaly odpovědi na otázky, které zkoušely jejich pozornost. Odpovědi si pak zapisovaly do křížovky. Úspěšní luštitelé (což byli naprosto všichni) v závěru získali sladkou odměnu. Vílu Droninku jsme bohužel při našem putování nezahlédli, což nám vůbec nevadilo, neboť jsme si užívali posledních společných chvil trávených společně.

Lucie Fatrdlová, třídní učitelka