McDonald´s Cup

Na přelomu dubna a května 2022 proběhlo okresní kolo fotbalového turnaje McDonald’s Cup, ve kterém naši školu úspěšně reprezentoval tým ze 4. a 5. tříd.

Vzhledem k tomu, že se do okresního kola zapsalo 30 týmů, tak to naši žáci neměli opravdu lehké. V první fázi se ničeho nezalekli a kromě malého zaváhání v prvním zápase, který skončil remízou, jednoznačně převálcovali ostatní soupeře. Obsadili první místo v tabulce a odjížděli s jistou účastí ve finále okresního kola.

Finálová část byla už od první chvíle na vyšší herní úrovni – účastnilo se jí sedm nejlepších fotbalových výběrů z oblasti Praha-západ. Zpočátku byl výkon naší jedenáctky svázán neúprosným herním systémem, který dovoloval postoupit jen jednomu týmu. Nicméně, naši hráči si s nervozitou poradili, s jedinou remízou obsadili první místo ve své klasifikační skupině a postoupili přímo do semifinále.

V něm se potkali s týmem ZŠ Jílové, který byl již bohužel nad jejich síly. Naštěstí se naši borci z jediné turnajové porážky rychle otřepali a začali se těšit na boj o bronzovou medaili. V něm se střetli s jediným týmem ze skupiny, s kterým remizovali –  ZŠ Hostivice.

Naši fotbalisté si ze zápasu o 3. místo po velice vyrovnaném průběhu a napínavém penaltovém rozstřelu odnesli bronzové medaile.

Jsme rádi, že jsme mohli domů přivézt medaile a hlavně přidat do školní vitríny pohár, na který se budou moci žáci dívat o přestávkách a připomínat si velice povedený turnaj.

Dominik Zmeškal