Valentýnská pošta

Letos jsme se mohli po loňské nucené přestávce vrátit k oblíbené akci Valentýnská pošta. Žákovský parlament, který akci organizuje, nachystal a vyzdobil schránku na poštu s velkým předstihem. Těsně před svátkem sv. Valentýna jsme totiž měli jarní prázdniny. Srdíčková poštovní schránka tak byla v recepci školy již od 31. ledna do začátku prázdnin a kdo chtěl, mohl do ní vhodit valentýnku s poděkováním, s přáním, z lásky nebo jen tak pro radost. Přáníčka děti vyráběly při hodinách výtvarné výchovy, pracovních činností, při třídnických hodinách, ve družině i doma.

Ve čtvrtek 3. února ráno parlamenťáci schránku plnou až po okraj otevřeli a začalo velké poměrně náročné třídění pošty podle tříd. Někdy šlo o úplnou detektivní práci, abychom poznali, pro koho je přání určené, ale nakonec jsme všechny valentýnky připravili pro jednotlivé třídy a také učitele, vedení školy a provozní zaměstnance.

V pondělí 14. února si zástupci tříd přišli ráno vyzvednout svou poštu a během dne našla všechna přáníčka své adresáty. Bylo hezké sledovat, jakou má radost nejen obdarovaný, ale i odesílatel, který mohl po očku pozorovat reakci adresáta.

Děti měly možnost si uvědomit, jak obrovskou moc má dobré slovo, jak snadno lze udělat druhým radost. Děkujeme všem, kteří se do akce zapojili.

Ilona Kaplanová, koordinátorka žákovského parlamentu