Uzavření školy (18.11.–23.11.2021)

Z rozhodnutí Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze byla v Základní škole Průhonice zakázána osobní přítomnost všech dětí z důvodu vysokého výskytu onemocnění covid-19 ve třídách 1. a 2. stupně. Škola se bohužel stala ohniskem nákazy – v tuto chvíli se v karanténě nachází 13 tříd z 23 a kolem 55 % žáků školy.

Škola bude pro žáky uzavřena do úterý 23. listopadu 2021 včetně.

Od čtvrtka 18. listopadu 2021 bude probíhat distanční výuka ve všech třídách přes MS Teams. Rozvrh distanční výuky byl zaslán prostřednictvím Bakalářů. V rozvrhu jsou hodiny vyučované on-line vybarveny zeleně a označeny zkratkou DisV (D), hodiny samostudia jsou vybarveny modře a označeny zkratkou Sams (S).

Žádost o OČR

V případě, že budete potřebovat vystavit Žádost o ošetřovné při péči o dítě z důvodu karantény, obraťte se prosím na paní zástupkyni Romanu Šilovou prostřednictvím Bakalářů či e-mailu romana.silova@zspruhonice.cz

Formulář vygenerujeme z našeho systému včetně osobních údajů o žákovi, vytiskneme, potvrdíme, naskenujeme a obratem  Vám pošleme, případně si jej vyzvednete ve škole na recepci v papírové podobě.

Více informací o OČR najdete zde:
https://www.cssz.cz/web/cz/-/osetrovne-po-zahajeni-noveho-skolniho-roku-se-standardne-ridi-zakonem-o-nemocenskem-pojisteni

Ve zkratce:
OČR můžete čerpat po dobu 9 dnů na dítě do 10 let.

Školní jídelna

Z provozních důvodů byly hromadně odhlášeny všem žákům obědy. Máte-li zájem odebírat obědy pro děti na distanční výuce, je třeba si je znovu přihlásit na www.strava.cz. Konkrétně čtvrtek (18.11.) a pátek (19.11.) je nutné si přihlásit nejpozději do středy 17. 11. do 14 hodin.

Výdej obědů bude probíhat v čase od 11 do 12 hodin a to z boku jídelny. Oběd dostanete na náš čistý talíř a bude na Vás, abyste si ho z hygienických důvodů přemístili do vlastních nádob.

Z provozních důvodů jsme byli nuceni upravit i jídelní lístek v tomto období.

Děkujeme za pochopení.

V Průhonicích dne 16. 11. 2021

Za vedení školy Mgr. R. Navrátil, zást. řed.