„Startujeme“ (VI. A)

„STARTUJEME“, tak by se dal nazvat celý zářijový měsíc, kdy se třídní učitelka, asistentka pedagoga i žáci VI. A  navzájem poznávali v nově vytvořeném kolektivu. Po prvotním oťukávání jsme se o sobě postupně dozvídali více a více, u někoho se  pomalu, u jiného rychleji začínaly budovat  nové vazby. Dalším kamínkem na této cestě byla dvoudenní akce vedená pedagogy naší školy a zkušenými externími lektory zaměřenými na zážitkovou pedagogiku.  Projekt byl připraven v prostorách školy nebo  blízkém okolí jak pro jednotlivé kolektivy, tak i pro všechny žáky celého ročníku.

Program byl velmi pestrý. Po úvodních aktivitách jsme si náš tým VI. A pomyslně spojili svýma barevnýma papírovýma rukama, kdy si každý žák napsal na tu svou přání pro tento školní rok. Průběžně je budeme vyhodnocovat a sledovat, jak se nám na naší cestě 6. třídou daří.

Oba dny obsahovaly spoustu sportovních i vědomostních soutěží, her zaměřených na logiku atd. Důraz byl kladen po celou dobu na týmovou spolupráci. Do jednotlivých činností se s nadšením zapojili všichni přítomní.

Žáci se v uvolněné a příjemné atmosféře cítili bezpečně, zažili spoustu legrace i napětí, jak která aktivita dopadne. S největším úspěchem se setkaly scrabble v přírodě, doteková tichá pošta a ulička důvěry.

Teplé, slunečné počasí po oba dva dny těmto aktivitám přálo a žáci odcházeli domů plni nových zážitků a pozitivní nálady.

Jana Hanusová třídní učitelka VI. A & Jarmila Ságlová asistentka pedagoga