Projekt Jsem laskavec

Moc rádi jsme se 13. listopadu 2021 již poněkolikáté zapojili v naší škole do happeningu #jsemlaskavec v rámci Světového dne laskavosti. Náš tým třída III. C se tak zařadil mezi 548 týmů z celé České republiky i ze zahraničí.

Od září se necháváme denně inspirovat k hezkým činům Laskavým kalendářem a děti z III. C tak denně dělají malé dobré skutky. Šíří tak laskavost ve škole i doma. Na sobotu 13. listopadu si děti vymyslely, že potěší náhodné nálezce milými a povzbuzujícími vzkazy na malovaných kamíncích. S malováním kamenů už měly děti dřívější zkušenost, tak se hlavně zaměřily na to, co by lidem udělalo největší radost, kdyby si na nalezeném kamínku přečetli. Vybrali jsme společně 8 vzkazů a ty děti na barevné kamínky psaly a dozdobily je pak malými obrázky. Práce nás moc bavila, každý vyzdobil kamínků hned několik. Protože jsme z různých obcí, dohodli jsme se, že v sobotu každý umístí kameny někde v blízkosti svého bydliště nebo na nějakém rodinném výletě. I když nám plány překazila páteční karanténa některých dětí, rodiče jim s dokončením projektu pomohli a kameny rozmístili za ně.

Věříme, že jsme potěšili spoustu lidí! A protože laskavost plodí laskavost, tak jsme určitě pomohli změnit svět k lepšímu.

Ilona Kaplanová, třídní učitelka III. C