Halloween ve škole

Žákovský parlament vyhlásil na první listopadový den kromě soutěže o nejhezčí dýni také školní Halloweenskou přehlídku masek. Byla to akce, při které kdo chtěl, mohl přijít do školy v jakékoli masce, nejlépe strašidelné. Zejména na 1. stupni se to proto od rána hemžilo kouzelníky, duchy, čarodějkami, kostlivci, upíry a dalšími kouzelnými bytostmi. Dokonce prošla proměnou i část učitelského sboru, takže před nejednou tabulí stála ten den čarodějka nebo upírka. Každá třída měla za úkol ráno si zvolit nejlepší třídní masku a tu vyslala reprezentovat do celoškolní soutěže. Finalisté byli vyfoceni a 4. 11. pak parlamenťáci volili na svém pravidelném ranním zasedání tři nejlepší masky z celé školy. Tady jsou vítězové soutěže:

  1. místo: Václav Ságl, VI. C (smrťák s kosou)
  2. místo: Bára Pavlíčková, IX. A
  3. místo: Martin Vitovský, III. A

V některých třídách na 1. stupni  celý tento den probíhalo projektové vyučování na téma Halloween.

Třídy V. A, V. B a VI. B zase Halloween oslavily společně při hodinách anglického jazyka. Nejprve si všichni udělali  tabulku nových strašidelných slovíček a poté hurá do říše čarodějů.

Žáci po hmatu zjišťovali, co se ve strašidelných sáčcích opravdu skrývá. Tedy? Witch teeth – poznáte po hmatu arašídy? Witch tongue  – oloupané kousky banánu atd. Nebylo to zrovna jednoduché uhádnout a hlavně –  ta odvaha, prozkoumávat neznámé. Pak vše anglicky zaznamenat a vyhodnotit. Všichni si to parádně užili!

Tento den bylo zkrátka v naší škole živo a veselo a všichni už se těšíme na nějakou další akci.

  Ilona Kaplanová, koordinátorka ŽP