Třídní piknik (III. A)

Děti z III. A se rozhodly, že si dne 22. června uspořádají piknik v zámeckém parku v Průhonicích.

Akci předcházela podrobná příprava. Děti si na základě hlasování zvolily aktivity, které chtěly podniknout. Rozdělily si úkoly. Od příprav her, nákupu odměn, zajištění fotodokumentace po odbornou přednášku o Průhonickém parku či zajištění lékárničky.

Úterní počasí jim udělalo „čáru přes rozpočet“. Celý den pršelo. To však děti neodradilo.

Piknikové deky si rozložily uprostřed třídy a akce mohla začít.

Maruška s Benjim a Kristýnkou si připravili poutavé vyprávění a informace o parku. Ten jsme si prošli díky krátkému filmu. Následoval kvíz a teď si již všichni pamatují, že náš park je památkou UNESCO.

V matematickém turnaji ve hře „devítka“ zvítězila Terezka Benešová.

Ani s hledáním dobrůtek neměly děti sebemenší problém. Holky ukryly sladký poklad klukům v prostorách školy a pak mnohem rafinovaněji poschovávali kluci mlsání pro děvčata.

V šifrovací soutěži, jsme procházeli jednotlivé pavilony školy. Zde na děti čekaly úkoly z poznávání rostlin, čtení mapy, skládání slov, morseovky. Děti si po celou dobu vedly skvěle, takže hravě odhalily tajemné slovo. Díky jemu se jim dostalo odměny v podobě dobrodružných knížek.

Připravenou hru „vlajky“ si děti zahrály druhý den venku, kdy už nepršelo.

Jako třídní učitelka jsem na děti pyšná, jak dokázaly akci perfektně předem připravit, a i přes nepřízeň počasí si den užít.

Jana Bergerová, třídní učitelka