Projektový den – Velikonoce (III. A)

Ani nepříznivá epidemiologická situace nemůže zabránit tomu, abychom ve škole oslavili Velikonoce.

Děti z III. A prožily 30. března on-line velikonoční projektový den.

Na Šedivé úterý, kdy se podle dávných zvyků doma uklízelo a vymetaly pavučiny, se děti seznámily s pohanskými zvyky. Ruku v ruce jdou lidové tradice s křesťanskou symbolikou. Proto jsme mluvili o životě a smrti Ježíše Krista. O lidských hodnotách.

V matematické části děti počítaly příklady a za odměnu se jim na monitorech objevil beránek. V českém jazyce luštily jarní tajenku. Využívaly veškeré znalosti o vyjmenovaných slovech, rodu a čísle podstatných jmen, významu slov, slovních druzích. Hodilo se jim zkrátka všechno, co se zatím naučily.  Zazpívaly si veselou písničku, protože hudba povznáší a přes počítač se to může.

Ovšem největší radost měli kluci a holky z tvoření a vaření. Vyrobili si zajíčka z ponožky. Naučili se připravit velikonoční pohoštění. Z uvařených vajec vznikly myšky a kuřátka. Někteří byli v takovém zápalu, že využili recept od paní učitelky na muffiny a pekli i po skončení výuky.

Jestli chcete, můžete si recept na čokoládové muffiny opsat a vyzkoušet.

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, nastrouhaná čokoláda, ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Všechny ingredience smíchej a nalej do košíčků na muffiny. Pečeme v troubě 18 minut na 180 stupňů.

Jana Bergerová, třídní učitelka