Nový vzhled školních schodišť

Nařízením vlády zůstaly od poloviny října školní třídy prázdné. Chodby se vylidnily a ve škole zavládlo podivné ticho. Učitelé i žáci zasedli k obrazovkám počítačů a rozjela se distanční výuka. Tohoto nezvyklého klidu v budově školy se učitelé rozhodli využít ke zpříjemnění školního prostředí a přichystali pro žáky překvapení.

Snažili se spojit příjemné s užitečným, a tak jednotlivé schody oživili barevnými naučnými polepy. Všechna schodiště do prvního mezipatra dostala nový barevný vzhled. Zároveň si nyní žáci mohou při stoupání do patra opakovat vyjmenovaná slova, pádové otázky, násobilku nebo anglická nepravidelná slovesa.

Jak nyní schodiště vypadají je vidět na přiložených fotografiích. Ale na jaký pavilon vedou, si necháme pro sebe. Děti to zjistí sami, jakmile se do školy vrátí.

Zbývá však ještě polovina schodišť, která na své polepy čeká. Z důvodu finanční náročnosti nebylo možné v projektu pokračovat.  Avšak pokud by se našel zájemce, který by měl v úmyslu školu v projektu finančně podpořit, bylo by možné dílo dokončit. Schodů i pravidel k opakování je ještě dost.

Alena Randusová, výchovná poradkyně