Informace pro rodiče budoucích prvňáčků

Vážení rodiče,

s ohledem na současnou situaci jsme se rozhodli v tomto školním roce schůzku budoucích prvňáčků neuskutečnit. Chceme tak předcházet zdravotnímu ohrožení vás rodičů i nás pedagogů.

Připravili jsme pro vás základní shrnující informace týkající se začátku školního roku 2020/21.

Organizace prvního týdne:

1. září 2020 (úterý) – školní rok 2020/21 začne v 8.00 hodin slavnostním zahájením v prostorách školy za přítomnosti vedení Obce Průhonice. Po slavnostním přivítání školáků se seznámíte s rozdělením dětí do tří prvních tříd a s třídními učitelkami. Děti si prohlédnou svoji třídu a poté odejdou s vychovatelkami ŠD. V tomto čase vás čeká  třídní schůzka s třídní učitelkou, kde se dozvíte důležité a potřebné informace. Vyučování v tento den končí v 9.40 hod.

Dne 2. září vyučování začíná v 8.00 hod. Prvňáčky, si před školou, převezmou jejich třídní učitelky a odvedou do třídy.  V tuto dobu již  budete mít informace od třídních učitelek, co si má školák přinést s sebou.

Dne 3. září výuka končí v 10.45 hod. a dne 4. září se již vyučuje podle daného rozvrhu hodin.

Školní družina

Všichni zájemci – prvňáčci jsou automaticky přijati do školní družiny.

Zápisní lístky je možné vyplnit dle pokynů na www stránkách školy a poslat na e-mail: eva.kohoutova@zspruhonice.cz, popřípadě odevzdat při nástupu žáka do školy. Nutné je rovněž vyplnění jména a příjmení oprávněných osob k vyzvedávání žáka a čas odchodu z ŠD. Úpravy zápisního lístku lze činit kdykoliv v průběhu roku cestou vedoucí vychovatelky. Dotazy je možné zaslat na e-mail: eva.kohoutova@zspruhonice.cz nebo telefonicky na tel. 731 151 034. Informace týkající se organizace školní družiny jsou zveřejněny na www školy .

Školní jídelna

Pokud budete mít zájem o stravování, sledujte naše webové stránky v sekci školní jídelna, kde najdete informace o přihlašování strávníka, platbách a výběru jídel. Přihlašování ke stravování, prosím proveďte na jidelna@zspruhonice.cz.

Co koupíme pro svého prvňáčka?

Seznam pomůcek, které obstarají rodiče:  aktovka, penál, přezůvky, box na svačinu, plastová láhev, ubrousek na svačinu, plastová zavírací krabička na molitanové kostky (např. box na svačinu), velké desky na sešity do aktovky, desky na abecedu, tužka č. 1 a č. 2 (doporučujeme JUMBO trojhrannou), pastelky (doporučujeme JUMBO trojhranné), guma, ořezávátko se zásobníkem, nůžky s kulatou špičkou (praváci, leváci), zástěra na Vv (nebo triko), ubrusová podložka na Vv, sportovní oblečení dle počasí (triko, kraťasy, legíny/tepláky, mikina) – v látkové tašce nebo pytli, sportovní obuv do tělocvičny se světlou podrážkou, švihadlo, tenisový míček, krabice papírových kapesníků, psací pera nejsou od září potřeba.

Další pomůcky nekupujte, vše se dozvíte v září od svých třídních učitelek.

Těšíme se s vámi na shledání v září.

Romana Šilová, zástupkyně pro 1. stupeň