Turnaj v házené (7.–9. roč.)

V úterý dne 28. ledna 2020 se žáci 7.–9. ročníku zúčastnili turnaje v házené, který se konal v Černošicích na základní škole. Naši školu reprezentovali: Igor Pershin, Jakub Hausman, Maxim Krumphanzl, Radek Kalaš, Tadeáš Procházka, Dita Martinovičová, Jan Šindelář, Jiří Vachuda, Lukáš Bon, Nikita Kovshyrin.

První zápas jsme sehráli s družstvem Dolních Břežan a po rychlém úvodu jsme prohrávali již ve třetí minutě 0:2. Naši žáci se ovšem nevzdávali a postupně se dokázali soupeři herně vyrovnat a odměnou jim byl výsledek 2:2. V druhém zápase zvítězili nad týmem z Davle 4:0. Jako rozhodující se ukázalo třetí utkání. V něm jsme nastoupili proti týmu z Rudné, který do té doby hrál suverénně.

V tomto utkání předvedl náš tým opravdu týmového ducha a velmi dobrým výkonem podpořeným kvalitní obranou vyhrál 2:1.

V posledním utkání ve skupině si náš tým vybral jedinou slabou chvilku v celém turnaji a prohrál 1:4 s Řevnicemi.  I tak jsme ale dokázali postoupit a odměnou za podávané výkony nám byl zápas o třetí místo s domácími Černošicemi.

Na toto utkání byla sportovní hala Věry Čáslavské zaplněna snad do posledního místa a místní žáci základní školy vytvořili elektrizující atmosféru. Přestože v tomto utkání nechali naši žáci opravdu vše, podlehli domácím  Černošicím 1:2.

Všem žákům bych chtěl poděkovat za předvedené výkony a velmi dobrou reprezentaci naší školy. I přesto, že sehráli většinu zápasů se silnějšími soupeři, tak se nevzdali a v každém zápasu bojovali do poslední vteřiny.

Martin Bukáček, vyučující TV