Vánoční vystoupení 2019

Jako každoročně naše škola připravila v prosinci vánoční vystoupení pro rodiče žáků i veřejnost.

Koncepce z minulého roku, kdy třídy spojily své síly a připravily jedno společné vystoupení za celý ročník, se osvědčila, a tak jsme se jí drželi i letos. Spolupráce vyučujících i žáků napříč jednotlivými třídami přinesla své ovoce, vznikla velmi kvalitní vystoupení.

Ta jsme mohli nejprve vypilovat na generální zkoušce a o den později 17. prosince 2019 prezentovat v kongresovém sále hotelu Floret, za což patří velké poděkování obecnímu úřadu a vedení hotelu.  Stejně jako v loňském roce i letos se sál zcela zaplnil už pár minut po otevření a bylo velmi náročné zajistit organizaci celého programu. Většina diváků však byla velmi tolerantní a měla pochopení pro nutnost omezit trochu své pohodlí, a tak si mohla vystoupení svých dětí opravdu užít.

Celým programem provázeli šikovní moderátoři z 9. ročníku Apolena Ponížilová a Ondřej Vlasák. Hned po úvodním slovu pana starosty Bohumila Řeháka zahájili večer svým tanečním a pěveckým vystoupením naši prvňáčci. Představili se jako roztomilí sněhuláčci a sklidili velký potlesk. Po nich přišlo na řadu dojemné vystoupení čtvrťáků s písní Srdce nehasnou. Pódium se pak zaplnilo kovboji a princeznami ze druhých tříd. Ti všechny potěšili krásným tanečním vystoupením. Třeťáci diváky rozehřáli písní Mikolase Josefa Acapella. Na pódium si přinesli kbelíky, které použili jako rytmické nástroje. Za skvělého doprovodu dvou tatínků, kteří hráli na kytaru a bicí, roztleskali celý sál a předvedli úžasné gymnastické kousky. Páťákům se velmi povedla píseň Protože to nevzdám, kterou se nebáli oživit rapováním.

Žáci druhého stupně si vzali na starost druhou polovinu programu. Šesťáci zaujali svým nasazením, když při vánoční písni předvedli různé prvky z gymnastiky, přemety přes velký gymnastický míč a také prvky parkouru. Sedmáci i se svými třídními učiteli si zahráli na pódiu na Štědrý večer se slavnostní večeří, rozbalováním dárků i zpěvem koled. Jejich vystoupení bylo velmi pestré, s výbornými individuálními výkony žáků. Na pódiu je vystřídali žáci IX. A spolu s malými prvňáčky, tedy nejstarší děti s nejmladšími. Zazpívali společně píseň Marka Ztraceného Snad se něco stane a dojali nejednoho diváka. Celý sál se pak ponořil do tmy, aby mohlo vyniknout velmi působivé pantomimické představení žáků IX. B s názvem Život. Ti nám svým stínovým divadlem vyprávěli dojemný příběh a byli odměněni bouřlivým potleskem za naprosto profesionální zpracování.

Jako tradičně úplný konec programu patřil vystoupení učitelů, které podpořil zpěvem i sbor žáků. V první písni Vánoce na míru se za doprovodu klavíru, houslí, kytary a metalofonu střídal zpěv učitelů a dětí. Při druhé písni Jsou svátky, vzpomínce na Karla Gotta, se ztemnělé jeviště postupně osvětlovalo svitem svíček v rukou vystupujících. Když se pak přidala světla i v rukou diváků v sále, všichni věděli, že to bylo to pravé společné zakončení celého programu, kterým jsme chtěli navodit vánoční atmosféru a popřát všem krásné prožití svátků.

Děkujeme všem, kteří se na přípravě vánočního vystoupení podíleli. Děkujeme také divákům, kteří dokázali ocenit spoustu práce, která je k přípravě takového vystoupení nutná, a odměňovali nás velkým potleskem.

Těšíme se na příští setkání!

Ilona Kaplanová

Vážení rodiče, odkaz ke stažení všech pořízených fotografií v plném rozlišení najdete ZDE.

Děkujeme panu fotografovi Oliveru Benešovi za krásné fotografie a za umožnění přístupu ke stažení.