Týden exkurzí ve III. C

Minigolf v Šeberově (čtvrtek 20. 6. 2019)

Ve čtvrtek jsme podnikli pěší výlet na Minigolf do Šeberova, kde si děti vyzkoušely svůj odhad a přesnost při trefování jamek míčkem. Výlet jsme si užili – byl velmi slunný.

Průhonický park (pátek 21 .6. 2019)

V pátek jsme se prošli Průhonickým parkem s cílem navštívit Botanickou zahradu. Děti poznávaly jednotlivé stromy, květiny a pozorovaly život v jezírku.

Sklárna Rückl Nižbor (pondělí 24. 5. 2019)

V dubnu naše škola oslavila Den Země – ve třídách se povídalo o třídění odpadu, promítal se film „Cesta odpadu“ a celá škola vyrazila do terénu vyčistit naši obec od odpadu. My jsme se v návaznosti na výše uvedený film byli podívat ve sklárně – na zpracování skla. Ve sklárně se dětem nejvíce líbila práce sklenářů, kteří nám ukázali, jak vznikají vázy, skleničky a mísy a jejich broušení. Na závěr si majitelka sklárny paní Rücklová připravila pro děti malé překvapení – dostaly darem skleněného ptáčka.

Techmania Plzeň (úterý 25. 6. 2019)

V úterý jsme podnikli náš nejvzdálenější výlet. Vypravili jsme se do Techmania Science Center v Plzni. Děti si s nadšením vyzkoušely jednotlivé atrakce. Nejvíce se jim líbila plazmová koule s ohnivým tornádem.

Veronika Pöschlová, třídní učitelka