Exkurzní týden V. B

Čtvrtek 20.6.

Dne 20. 6. jsme se vydali s V. B do centra Prahy. Cestou jsme si procvičili orientaci v metru, v jízdních řádech, využili jsme v praxi pravidla silničního provozu. Stavili jsme se u chrámu sv. Cyrila a Metoděje a pověděli si o osudech parašutistů během 2. světové války. Chvíli jsme také věnovali architektonickému skvostu – Tančícímu domu. Neviditelná výstava byla velmi zajímavá, žáci byli provázeni nevidomým člověkem a po 60minutové výstavě si mohli pohrát se speciálně upravenými hrami pro nevidomé (pexeso, puzzle, Člověče nezlob se). Žáci si mohli vyzkoušet i orientaci pomocí slepecké hole, speciální hodinky, váhy nebo naučit se psát své jméno Braillovým písmem. Výlet byl poučný a zábavný.

Pátek 21.6.

Dne 21. 6. jsme s dětmi vyrazili do ZOO a prožili pohodové dopoledne. Žáky trochu mrzelo, že není možné projít celou ZOO, ale vzhledem k časovým dispozicím jsme vybrali pouze některá místa. Děti si mohly pohrát i ve velkém hradu na dětském hřišti, což přivítaly. Největší úspěch mělo krmení tučňáků a pozorování ochlazujícího se ledního medvěda.

Pondělí 24.6.

Dne 24. 6. jsme společně se IV. A vyrazili do Techmánie v Plzni s cestovní kanceláří CK2. Výlet byl velmi dobře koncipován, paní průvodkyně s dětmi hrála v autobuse hry a na zpáteční cestě jim připravila překvapení v podobě malého dárečku pro každého. Žáci byli unešení různými technickými vynálezy, ocenili interaktivitu výstavy, ale rádi by v hale strávili více času. Nejlépe žáci hodnotili vědeckou show, kde vědkyně prováděla pokusy s tekutým dusíkem. Mezi dobrovolnicemi byla i žačka naší třídy.

Úterý 25.6.

Dne 25. 6. žáky čekala část, na kterou se nejvíce těšili – Laser game. Jeli jsme do Vršovic, kde kromě zmíněné hry byl k dispozici i stolní fotbálek, což ocenili především chlapci. Laser game žáky nadchla a k mému uspokojení se obešla bez jakéhokoliv zranění. Žáci si vymýšleli vlastní název týmu a strategie. Po skončení programu odmítali odejít a přemluvila je až společná zmrzlina v nedalekém obchodním centru.

Anna Marie Pivodová, třídní učitelka