Exkurze V. A

Ve čtvrtek dne 20. 6. třída V. A navštívila Cinema City Galaxii, kde zhlédla animovaný film „Hledá se Yetti“.

V pátek dne 21. 6. jsme si zasoutěžili ve sportovním areálu Fotbalgolfu v Praze Kateřinkách. Žáci si vytvořili čtyřčlenné skupinky a soutěžili mezi sebou. Hráli na hřišti podobném golfu, kde bylo umístěno 18 jamek. Jamky zahrnovaly přírodní i umělé překážky, podobné např. minigolfu. Děti hrály fotbalovým míčem a snažily se na co nejméně kopů (dotyků) dostat míč do jamky. Počty kopů za jednotlivé jamky si hráči zapisovali do „scorekarty“, kde po absolvování 18. jamky určili vítěze.

V pondělí dne 24. 6. jsme navštívili Novoměstskou radnici v Praze na Karlově náměstí. Je zde nainstalována „Neviditelná výstava“ – oblíbená turistická atrakce, kterou návštěvníky vedou smysly. Celou výstavou nás doprovázeli nevidomí nebo těžce zrakově postižení lidé. Snažili se nám ukázat reálný svět nevidomých lidí – cestu tmou. Pohybovali jsme se ve speciálních zatemněných místnostech plných nástrah i běžných věcí z reálného života. Pro děti to byl neskutečný zážitek, kdy si uvědomily a na vlastní kůži vyzkoušely, jaký je život bez zraku. Cestou domů jsme si připomenuli 77. výročí vyhlazení Lidic u Národního památníku heydrichiády v kostele sv. Cyrila a Metoděje.

V úterý dne 25. 6. jsme se věnovali opět sportování. V tělocvičně se konal turnaj ve vybíjené a florbalu mezi V. A a VI. A. Utkali se mezi sebou chlapci, dívky i družstva smíšená. Sportovní zápolení jsme na závěr ukončili orientačním během v areálu školního hřiště.

Petra Švábíková, třídní učitelka