Valentýnská pošta

Po loňském vydařeném svátku sv. Valentýna na naší škole připravil žákovský parlament opět akci Valentýnská pošta. Parlamenťáci znovu na svém zasedání vyráběli srdíčkovou poštovní schránku, která byla celý týden umístěna v recepci školy, aby do ní mohla být vkládána valentýnská přáníčka. Schránka se během sedmi dnů naplnila úplně po okraj a 13. února odpoledne nastalo velké třídění pošty podle tříd adresátů. Valentýnek bylo tolik, že je 14 dobrovolníků třídilo půl hodiny.

Ve čtvrtek 14. února se ráno před vyučováním valentýnští listonoši z řad parlamenťáků sešli v jídelně, aby si naplnili košíky a brašny přáníčky, která měli za úkol doručit do jednotlivých tříd. Poštu dostali nejen děti, ale také vedení školy, učitelé, vychovatelé, pan školník, recepční, paní hospodářka, pan uklízeč a nejvíc valentýnek bylo doručeno našim úžasným paním kuchařkám.

Někdo využil valentýnskou poštu k poděkování za to, co pro něj obdarovaný člověk dělá, někdo přáníčkem vyjádřil náklonnost k obdarovanému. Všem se jistě podařilo adresáta potěšit. Svědčily o tom úsměvy na tvářích těch, kteří valentýnku dostali.

Snad si alespoň někteří díky této akci uvědomí, jakou obrovskou sílu má dobré slovo, jak snadno lze udělat druhým radost. A snad s tím nebudou čekat až na dalšího Valentýna…

Ilona Kaplanová, koordinátorka ŽP