Den přátelství (I. A)

V pátek dne 15. února 2019 děti z I. A prožily „Den přátelství“.

Projekt, zaměřený na utužení vztahů ve třídě, byl zakončením dílčích třídnických hodin zaměřených na téma kamarádství a přátelství.

Děti si do školy přinesly své plyšáky. Každý svého oblíbence představil a řekl, proč je pro něj důležitý.  Shodli jsme se na tom, že mnohem více jsou pro nás důležitější lidé kolem nás. Povídali jsme si o hodnotách, které nám ostatní poskytují a jak je my zpětně vracíme.

Hlavní částí dne se stala hostina. Děti nejprve ve skupinkách připravily chlebíčky a jednohubky s avokádovou a vajíčkovou pomazánkou, dezert s borůvkami a malinami. Nakrájely a vkusně naservírovaly na tácky ovoce z projektu „Ovoce do škol“. Sestavily si dlouhý jídelní stůl a pak už jen ochutnávaly a chválily jídlo, které společně udělaly.

Nechyběla však ani matematika, čtení a psaní. Jen se tyto předměty schovaly do úkolů více zaměřených na spolupráci a hlavně do srdíčkového hávu. Děti luštily hlavolamy, hledaly zamilované příklady, procházely bludištěm lásky. Místo jedniček se v tento den rozdávala usměvavá srdíčka. Tělocvik zase rozzářily barevné balonky. Smysl dne byl zcela naplněn.

Jana Bergerová, třídní učitelka