Výstava pro záchranu pralesa

V den třídních schůzek v úterý 5. června 2018 jsme uspořádali velkou výstavu výtvarných prací vyrobených z odpadového materiálu. Děti dávaly nový život různým materiálům a vznikla úžasná originální díla, která si mohli rodiče prohlédnout v šatně a školní jídelně. Návštěvníci obdivovali nápaditost dětí a rozmanitost výtvarných prací. Druhý den si výstavu postupně prohlédli všichni žáci školy.

Výtěžek z dobrovolného vstupného na výstavu, 3 724 Kč, pošleme na konto projektu Prales dětem, do kterého je naše škola zapojená. Vykoupíme tak pralesní pozemek ve prospěch rezervace Green Life v Indonésii a přispějeme tak k záchraně části deštných pralesů a zároveň k záchraně kriticky ohrožených zvířat v této oblasti (1 ar = 938 Kč). Děkujeme všem, kteří nám svým příspěvkem pomohli.

A jak výstavu komentovali čtvrťáci?

DAN, SVETLI, LUKÁŠ, MAREK: „Líbila se nám dráha pro kuličky z ruliček od toaletního papíru. Mohli jsme si ji vyzkoušet a skutečně fungovala.

MÁJA, MÍŠA, BLANKA A NATÁLKA: „Podle nás byla výstava výborným nápadem, jak využít věci, které doma běžně vyhazujeme. Stáj pro koně vypadala jako skutečná hračka.

VALÉRIE, KATEŘINA: „Výstava se nám líbila, protože se do ní zapojila celá škola, a my viděli opravdu hodně výrobků. Moc bychom chtěly, aby si lidé více vážili přírody.

NATKA: „Domeček z pet lahví a kartónu byl úžasně barevný. Každý si ho doma může vyrobit.

TÝNKA, ELI: „Hned po příchodu na výstavu nás zaujaly plastové kytičky zavěšené ze stropu. Byla to krásná dekorace.

Pro ty z Vás, kteří výstavu nemohli navštívit, je tu alespoň fotodokumentace.

Ilona Kaplanová, koordinátorka ŽP