Sněhuláci pro Afriku

S koncem měsíce února jsme ukončili projekt Sněhuláci pro Afriku na naší škole.

Protože jsme celou zimu marně čekali na větší nadílku sněhu, vyráběli jsme sněhuláky hlavně z náhradního materiálu. Malovalo se, stříhalo, lepilo, vyráběli jsme sněhuláky z papíru, vaty, textilu, keramiky, speciální modelovací hmoty, z lahviček, z krabic. Některé třídy sestavily svého sněhuláka originálně z nafukovacích balónků nebo z velkých míčů na cvičení. Hodně dětí vyrábělo sněhuláky i doma. Někteří žáci využili jarní prázdniny, kdy mohli odjet za sněhem, a poslali fotky sněhových sněhuláků.

Do výtvarné soutěže se tak zapojilo téměř 300 dětí, jejichž sněhulák bojoval o možnost účasti v celostátní soutěži. Členové Žákovského parlamentu měli těžké rozhodování, když měli vybrat ty nejpovedenější sněhuláky. Do celostátní soutěže postupuje nakonec fotografie olympijského sněhuláka vyrobeného třídou IV. B. Na druhém místě se umístil úžasný sněhulák z nafukovacích balónků třídy IV. C a třetí příčku obsadila III. A se svými roztomilými textilními sněhuláčky.

Všem, kteří se do akce zapojili, děkujeme za nádherné sněhuláky, jejichž fotografie si můžete prohlédnout na výstavě v šatně.

Zároveň jsme po celou dobu vyrábění nosili příspěvky, které budou využity na opravu a doručení kol pro africké děti. Velkou radost máme z toho, že se podařila vybrat úžasná částka 7 225 Kč. Děkujeme za každý příspěvek, kterým jste pomohli přispět k tomu, že se africké děti dostanou do škol. Může jim to zachránit i život.

Ilona Kaplanová, koordinátorka ŽP