Valentýnská pošta

Po vydařeném Dni účesů se členové Žákovského parlamentu pustili do organizace další akce. Vyrobili společně velkou poštovní schránku, která byla umístěna celý týden před svátkem svatého Valentýna v recepci školy, aby do ní mohl kdokoli vhodit milé valentýnské přáníčko. Cílem akce byla možnost udělat někomu radost, potěšit někoho nebo někomu poděkovat, případně možnost vyznat někomu lásku.

Schránka se velmi rychle plnila, děti vyráběly přáníčka při třídnických hodinách, při výtvarné výchově, praktických činnostech, ve družině. Další nádherné valentýnky děti nosily z domova. Když jsme 13. února schránku otevřeli, vysypalo se z ní neuvěřitelných 1369 valentýnek. Byly určené nejen kamarádům, ale i učitelům, vychovatelům, vedení školy, paním kuchařkám a panu školníkovi. Všechna přání byla pečlivě roztříděna a 14. února je parlamenťáci v roli valentýnských listonošů rozdávali ve všech třídách, sborovně, kancelářích, ve školní kuchyni.

Všichni, kteří valentýnku dostali, měli velkou radost a já doufám, že ti, kteří ji napsali, měli ještě větší radost z možnosti někoho potěšit. Protože jen ten, kdo je schopný radovat se ze štěstí druhých, může být sám šťastný. A to by se děti měly také naučit.

Ilona Kaplanová, koordinátorka Žákovského parlamentu