Ohlédnutí za Vánočním vystoupením

Adventní čas je každoročně spjat v průhonické škole s Vánočním vystoupením. Příprava této akce však začíná již o řadu týdnů, mnohdy i měsíců, dříve, kdy musí přijít originální nápad a poté následuje tvrdá práce všech zúčastněných na secvičování scénáře.

I to letošní vystoupení se dle slov diváků vydařilo. Konalo se dne 19. 12. 2017  v  kongresovém sále hotelu Floret. V úvodu přivítala paní ředitelka Mgr. Ester Štorková všechny diváky a pak již mohl začít vlastní program. Čas běžel, jedno vystoupení střídalo druhé, vše se vydařilo podle původního plánu. Obdivuhodné bylo, jak se malí herci, recitátoři, tanečnice, zpěváci, muzikanti i sportovci dokázali zkoncentrovat a podat kvalitní výkon. U nikoho nebyla patrná nervozita.

Diváci se mohli těšit z množství pěveckých čísel, řada z nich dobarvila předvánoční atmosféru, z mluveného slova, tanečních kreací, gymnastiky…Velký aplaus sklidila třída 4. B, která věnovala spoustu času rozpohybování figurek a vytvořila animovaný film s biblickým námětem. O provázanost celého programu se bravurně postarali moderátoři z 9. třídy.

Důstojné zakončení a vyvrcholení celého pořadu obstaral pěvecký sbor žáků a učitelů naší školy. Odměnou pro všechny aktéry byl zaplněný sál rodiči, prarodiči či dalšími příbuznými, kteří potleskem nešetřili. Poděkování patří všem pracovníkům školy a účinkujícím, bez kterých by realizace vystoupení nebyla možná.

Jana Hanusová

Odkazy na video:

  • Třída IV. B – animovaný film zde.
  • Třída VI. A – záznam vystoupení zde.