Týden exkurzí (VI. A)

Exkurzní týden v VI. A byl plný splněných očekávání a krásně prožitý. Hned v pondělí jsme vyrazili na přání dětí do JumpParku. Děti se moc těšily a jejich očekávání se splnila – skákaly, padaly, hopsaly do molitanových kostek a vystřídaly nespočet různých trampolín. Ač unaveni, po hodině se nechtělo nikomu domů. Po skákání přišla zasloužená odměna v podobě zmrzliny a krátké procházky.

Druhý den exkurzního týdne patřil návštěvě kina Galaxie na Hájích. Film Špunti na vodě měl úspěch a předprázdninově nás naladil.

Ve středu jsme se konečně dočkali, sbalili batůžky a vyrazili na celodenní výlet do Drážďan. Hitem dne byla návštěva Muzea hygieny, které nás všechny nadchlo. Poté jsme obdivovali historickou část Drážďan – Frauenkirche, museum a také Zwinger – systém barokních staveb v samém srdci saského hlavního města. Poslední dvě hodiny patřily nákupům nejen v Primemarku. I přes velmi teplé počasí a tropické teploty se nám vůbec nechtělo domů.

Náš plánovaný čtvrteční piknik v Dendrologické zahradě bohužel vzhledem k počasí nevyšel, přesto jsme měli pěkně strávené dopoledne ve školní tělocvičně, kde jsme se sportovně utkali s osmým ročníkem.

Hana Helcl Hoffmannová, třídní učitelka VI. A