Týden exkurzí (IV. B)

Týden exkurzí probíhal ve IV. B. od pátku 23. června do čtvrtka 29. června. Svůj týden zážitků jsme odstartovali v Průhonickém parku, kdy jsme si oživili znalosti z přírodovědy. Po stopách přírodovědců jsme šli i v pondělí, když jsme objevovali živočichy z celého světa v ZOO Praha. V současné době tak mám třídu plnou budoucích nadšených ošetřovatelů, veterinářů a dalších pracovníků ZOO.

Následoval zážitek kulinářský, neboť děvčata a kluci připravili spolu se svými rodiči na třídní piknik samé vybrané lahůdky, kterých bylo tolik, že se nám do žaludků nevešly.

Středeční den jsme měli v plánu rozdělit pro Muzeum policie ČR a Vyšehrad. Ukázalo se však, že oba cíle jsou nad naše síly i časové možnosti a museli jsme z procházky po Vyšehradě upustit. V policejním muzeu jsme se ale posadili na opravdovou policejní motorku, prošli bezpečnostním rámem a prohlédli si historickou i současnou výstroj a výzbroj.

Ve čtvrtek nás po dlouhé cestě v dešti čekala vytoužená odměna JumpPark na Jarově. Hodina skákání se sice leckomu zdála zprvu krátká, ale nakonec jsme přišli na to, že to není jen tak. Nicméně zážitek z trampolín vyvážil i dlouhou cestu městskou hromadnou dopravou.

Michaela Kačinetzová, třídní učitelka IV. B