Laser game (8. roč.)

Laser game – tomu říkám škola hrou aneb první výprava VIII. třídy

V úterý těsně před podzimními prázdninami jsme zrealizovali skvělý nápad. Šli jsme na snad jedinou školní aktivitu, z které byl nadšený každý z nás včetně učitelů. Na laser game se sešlo 20 žáků, a protože jsme učinění andílci, kteří nechtěli, aby naše učitele mrzelo, že nejsou s námi, museli jsme s sebou samozřejmě vzít i pana učitele Novotného, paní učitelku Chudomelovou a našeho matikáře pana učitele Paříka.

Cestou ze školy jsme měli krátkou zastávku na jiné školní akci a poté jsme již s nadšením zamířili do Mercuria laser game. Po krátkém vysvětlení jsme se chopili zbraní, navlékli vesty a šli jsme na věc. Rozdělili jsme se na dva týmy – kluci vs. holky a vešli jsme do velké místnosti připomínající bludiště chodbiček a různých překážek. První hra proběhla bez učitelů, ale to jí na kvalitě nijak výrazně neubralo a my jsme si ji skvěle užili. Po ukončení jsme se vrátili k učitelům do jakéhosi baru, který se v Mercuria laser game nachází. Někteří z nás vypadali, že brzy vypustí duši a mně neuniklo, jak se nám paní učitelka Chudomelová potají směje. Však na ni také brzdy dojde řada! Další hra také proběhla bez učitelů a opět nelze ani popsat, jak byla skvělá. Opět jsme se rozdělili na dva týmy, tentokrát jsme se dohodli na smíšení kluků i holek. Po druhé hře jsme byli – tedy aspoň já osobně – ještě vyřízenější než po hře předešlé, a tak jsme si dali přestávku v baru.

Následovalo další rozdělení do týmů – opět na kluky a holky. Poslední hra byla nejlepší. Samozřejmě to nemělo vůbec co dělat s tím, že s námi tentokrát hráli učitelé a my dostali konečně šanci je „zastřelit“. A že se nám to dařilo! Musím říct, že zvláště pana učitele Novotného bych skutečně mohla označit za chodící terč. Zasáhnout pana učitele Paříka bylo už těžší, ale párkrát se to podařilo. Kolikrát zasáhli paní učitelku Chudomelovou, vám nepovím, protože jsme byly ve stejném týmu. Ale myslím, že mohu prohlásit, že tak příšerný voják jako pan učitel Novotný nebyla. Abych ale pana učitele také pořád jenom nepomlouvala, musím uznat, že nám připravil jeden z nejlepších zážitků za celých osm let školy. A my mu za to děkujeme. Rovněž děkujeme pí uč. Chudomelové a také p. uč. Paříkovi a těšíme se, kam nás vezmou příště.

Alžběta Kumžáková, VIII. třída