Týden exkurzí (8.)

Ve čtvrtek 16. června žáci 8. třídy společně s páťáky navštívili Terezín. Prohlédli si město Terezín a v parku proběhla malá vědomostní soutěž, kterou si osmáci připravili pro děti z 5.A. Potom následovala exkurze po Malé pevnosti s výkladem průvodce, všichni odcházeli zamyšlení.

V pátek 17. 6. děti navštívily kino Galaxie a zhlédly film Ani ve snu, který byl vybrán na Berlinale 2016 a je určený právě pro dospívající mládež.

Dne 20. 6. se 8. třída vypravila na exkurzi do ZOO Praha. Velký zájem byl o nové přírůstky – zejména o mládě gorily Shindy a malého samečka slona indického, ale k vidění bylo samozřejmě o mnoho víc.

V úterý 21.6. došlo na pěší turistiku, děti se vydaly podél Botiče, zastávka na svačinu i pobavení byla před Křeslicemi na dětském hřišti, obloukem se pak všichni vrátili do Průhonic.

Ve středu 22.6. se uskutečnil sportovní den, kterého se zúčastnil celý 2. stupeň ZŠ. 8. třída postavila dívčí družstvo do volejbalového turnaje (2. místo) a kluci pak vyhráli turnaj ve fotbale.

Mgr. Jindřiška Háková, třídní učitelka