Krajské kolo dopravní soutěže v Mělníku

Dne 1. a 2. června 2016 se sešli výherci okresních kol dopravní soutěže mladých cyklistů v Mělníku. V krajském kole Středočeského kraje zastupovali okres Praha -západ žáci naší školy: Karin Beresh, Sofie Blašková, Matyáš Bogač a David Hrdlička. Po velkém boji se umístili na sedmém místě z celkových dvanácti okresů. Výkony všech týmů byly tentokrát velmi vyrovnané. Od čtvrtého místa nás dělila jedna pokažená překážka jízdy zručnosti a jedna špatně vyhodnocená křižovatka v testech pravidel silničního provozu. Velkou radost nám všem udělala pochvala lékařů ze záchranné služby, kteří naše družstvo označili za nejlepší ve zdravovědě.

Po ukončení všech disciplín jsme se ubytovali v Autocampu Mělník. Zde byl připravený další program. Zájemci mohli navštívit hasičskou zbrojnici nebo se vydat na soutok dvou řek Labe a Vltavy. My jsme zvolili přírodu a byla to opravdu nádhera.

Druhý den po snídani přijal všechny soutěžící a jejich učitele pan starosta Mělníku MVDr. Ctirad Mikeš přímo na radnici, kde byli za jeho přítomnosti vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny. Pak na všechny čekal závěrečný kulturní program. Naši chlapci si vybrali návštěvu zámku a dívky sestoupily do podzemí. Úplnou tečku na konec byla moc dobrá zmrzlina v cukrárně.

Děkuji všem žákům a žákyním za bojovnost a paní Evě Kohoutové, metodičce dopravní výchovy, za její čas a podporu.

Mgr. Alena Randusová, metodička primární prevence