Pozdravy z Turecka (16. 5.)

Jak už víte z našeho staršího příspěvku, žáci naší školy se zapojili do mezinárodního projektu Flowers and Children. Od neděle 15. května 2016 pobývá pět z nich společně s paní učitelkou Vošickou a panem učitelem Stříbným v Turecku. A právě pan učitel nám poslal následující zprávu:

Když jsme v neděli navečer přistávali na mezinárodním letišti v Antalyi, vítala nás zamračená obloha a hodně těžké mraky, ze kterých padaly těžké kapky – pršelo celý večer a potom dlouho do noci. V pondělí ráno ale počasí bylo úplně jiné a přesně naplňovalo naši představu o tom, jak má být v tuto dobu na pobřeží Středozemního moře: vymetená obloha, mírný větřík a teplota, která se pomalu, ale nezadržitelně šplhala někam k pětadvaceti stupňům. Na programu byly dnes skupinové pohybové aktivity a piknik v zábavním parku na okraji Antalye. Po návratu ke škole se našich žákyň opět ujaly hostitelské rodiny a odvezly je za dalším programem.

V úterý 17. května 2016 budou všechny partnerské školy (Turecko, Polsko, Rumunsko, Česko) představovat svoji zemi i samotnou školu, odpoledne nás čeká prohlídka historického centra města.

Mgr. Petr Stříbný, zást. řed.