Den strašidel

V úterý 27. října 2015, několik dní před lidovým anglosaským svátkem Halloween, proběhl na naší škole tradiční Den strašidel.

V 1. A třídě si žáci povídali o českém svátku „Dušičky“ a porovnávali jej s anglosaským svátkem Halloween. Shodli se na tom, že oba svátky spojuje tajemná atmosféra.

Ve 2. A a 2. B třídě se konaly konference kouzelných bytostí, na kterých se sešli kouzelníci, čarodějnice, kostlivci, bílé paní, upíři a další úžasné postavičky. Během dne děti pilně pracovaly, tvořily a soutěžily – řešily kouzelnické úkoly, luštily rébusy, počítaly zašifrované příklady a vyráběly kouzelnické hůlky. V průběhu čarodějné výuky proběhly závody pavouků a při tak trochu chemických pokusech byli vytvářeni duchové. Děti byly za svou vytrvalou práci odměněny halloweenskou nadílkou, diplomem a sladkou tečkou v podobě výborného dortu.

Žáci 2. C třídy oslavili všechna strašidla čtenářskou dílnou. Seznámili se s knihou Hurá na kajak a s partou říčních upírů. Rovněž vytvářeli krásné ilustrace.

Do akce se zapojila rovněž školní družina, ve které proběhlo dlabání dýní. S hotovými a rozsvícenými dýněmi se děti večer předvedly na lampionovém průvodu.

J. Bergerová, I. Kaplanová, S. Svobodová Králová, K. Petrášková & S. Smržová