Úspěch v dopravní soutěži

Žáci pátých tříd, kteří uspěli ve školním kole dopravní soutěže mladých cyklistů, se 11. května vypravili reprezentovat naši školu v dalším kole soutěže. Okresní kolo Prahy–západ se konalo v prostorách Muzea Policie ČR v Praze. Z  5. A postoupili žáci a žákyně Sofie Blašková, Karin Beresh, Michaela Hrdličková, David Chrpa, David Hrdlička a z 5. B Jiří Tichý. Všichni se na soutěž pečlivě připravovali a obětovali tréninku hodně času i po vyučování.

Soutěž se skládala se čtyř disciplín: jízdy po dopravním hřišti pod dohledem policistů, písemného testu z pravidel silničního provozu, zdravovědy a jízdy zručnosti.

Odměnou za velkou snahu bylo získání prvního místa a postup do kola krajského, které se bude konat 3. a 4. června na dopravním hřišti v Kolíně. Součástí odměny bude i dvoudenní pobyt ve sportovním středisku ve Zbraslavicích, kde bude pro děti připravené rekreačně sportovní odpoledne, a také prohlídka Kutné Hory.

V soutěži jednotlivců vyhrála Sofie Blašková, která získala ze všech zúčastněných děvčat nejméně trestných bodů.

Děkujeme za pomoc s přípravou na soutěž paní Evě Kohoutové, metodičce dopravní výchovy na naší škole, a třídním učitelkám žáků za podporu.

Mgr. Alena Randusová, metodička prevence