Exkurze do Drážďan

Ve středu 6. května 2015 se vybraní žáci z 2. stupně vypravili se svými učiteli na jazykově historickou exkurzi do Drážďan. Program exkurze nabídl všem zúčastněným možnost „prožít“ si jedno z nejkrásnějších středoevropských měst takříkajíc na vlastní kůži. A hlavní město spolkové země Sasko mělo co nabídnout!

Již při cestě autobusem se žáci dozvěděli z úst šikovného průvodce cestovní kanceláře CK2 něco o slavné historii města i jeho smutném osudu za 2. světové války. Při procházce historickým centrem se prošli po Brühlově terase, která je právem nazývána Balkonem Evropy. Navštívili též symbol saské metropole, proslulý kostel Frauenkirche, který se stal symbolem obnovy města ve 2. polovině 20. století. Nevynechali ani Rezidenční zámek saských vévodů s jedinečným Knížecím průvodem v podobě nástěnného obrazu složeného přibližně z 25 000 porcelánových kousků, který je největší svého druhu na světě. Poté navštívili barokní skvost celého města Zwinger s galerií starých mistrů, kde si prohlédli i známou Rafaelovu Sixtinskou madonu. Závěr exkurze potom patřil trhu a obchodním domům na náměstí Altmarkt.

Všichni účastníci exkurze se domů vrátili v pořádku a navíc obohaceni o spoustu nových zážitků, suvenýrů a vzpomínek.

Na závěr bych chtěl poděkovat paní učitelce Helcl Hoffmanové, která ve spolupráci s cestovní kanceláří CK2 celou akci připravila, a paním učitelkám Hákové a Randusové za pomoc s organizací celé akce.

Mgr. Roman Navrátil