Nová sada atletických pomůcek

Průhonickým nadělil atletiku koulař Tomáš Staněk a partner projektu Atletika pro děti do škol

Základní škola v Průhonicích obdržela v sobotu 21. března novou sadu atletických pomůcek. Ta by měla nejen přímo v základní škole, ale v celém regionu zpropagovat atletiku uzpůsobenou dětem z prvního stupně. Slavnostního předání v Praze se vedle zástupce Nestlé, které je partnerem projektu Českého atletického svazu – Atletika pro děti do škol, zúčastnil i nadějný koulař, Tomáš Staněk.

„Jsme rádi, že tímto způsobem můžeme dětem ukázat, že existuje i něco lepšího, než je „sportování“ u počítače. Přejeme všem školám a hlavně dětem, které budou sady využívat, aby se jim atletiky šitá na míru školákům líbila. Vy učitelé, můžete mít dobrý pocit, že jste nositeli a předavateli tohoto nového přístupu k náplni tělesné výchovy na školách,“ řekl pedagogům tiskový mluvčí Nestlé, Petr Novák. 

Přímo za průhonickou školu se pak zúčastnil pan učitel Lukáš Novák. „Z nového vybavení máme velkou radost, nová sady zlepší podmínky pro výuku tělesné výchovy. Atletiku tak budeme moci prezentovat většímu počtu dětí. Vyzdvihl bych i to, že se jedná o velkou materiální pomoc pro pořádání závodů,“ uvedl pan učitel Novák.

Na slavnostního předání sad, které umožní dětem nácvik základů atletických dovedností v šesti následujících disciplínách: překážkovém běhu, slalomovém běhu mezi kužely, frekvenčním běhu,  skoku dalekém z místa, hodu pěnovým oštěpem a hodu raketkou nebo míčkem na cíl, dorazil i sympatický koulař a aktuálně pátý muž letošních světových žebříčků, Tomáš Staněk. „Děti z mé generace si většinou atletiku musela najít samy.  Je dobře, když se jim v takovéto formě rovnou nabídne a určitě se najde dost dětí, které zaujme,“ míní sympatický koulař.

Celkově Nestlé předá do vybraných škol  všech krajů Česka 14 atletických sad. První z nich obdržela už v listopadu pražská škola Petřiny-Jih, osm dalších určených českým krajům se předalo nyní a pět zbylých sad, které poputují do škol na Moravě, dostanou jejich noví majitelé 28. března v Brně. Předáním pomůcek došlo k naplnění jednoho ze závazků spolupráce Atletiky pro děti do škol a firmy Nestlé, která nový projekt ČAS podporuje od září minulého roku.

Text a foto: Pavla Pražáková, Atletika pro děti/ projekt Českého atletického svazu