Soutěžíme pro radost a dobrou věc

Ještě nám nekončí ani první čtvrtletí školního roku a už máme za sebou účast ve dvou výtvarných soutěžích. Soutěže byly určeny pro všechny věkové kategorie a technika zpracování byla libovolná.

První soutěž, která je mezi dětmi již mnoho let oblíbenou stálicí, je soutěž mysliveckého spolku na téma „Život zvěře v barevné podzimní přírodě“. Pevně věřím, že i letos se podaří našim žákům, tak jako v předešlých ročnících, uspět.

Druhá, celorepubliková, soutěž je novinkou, která ale mezi žáky zaznamenala nemenší ohlas a nadšení. Soutěž byla uspořádána na podporu Fondu ohrožených dětí Klokánek a tématem byl „Pohádkový příběh“ a „Zážitek z prázdnin“. Nejzdařilejší díla budou vybrána profesionální ilustrátorkou a poté zveřejněna na Facebooku, kde bude mít široká veřejnost možnost hlasovat pro vítěze soutěže. O tom budete včas informováni, abyste i vy mohli podpořit naše výtvarníky, kteří se, jak pevně doufám, probojují do užšího kola. Nejzdařilejší práce budou také ve prospěch fondu vydraženy.

Kopie všech prací, které se probojovaly školním kolem, budete mít příležitost vidět v prostorách šatny během následujících třídních schůzek.

Tímto bych chtěla všem malým i velkým výtvarníkům poděkovat za jejich snahu, kreativitu a nadšení! Už teď se těším na další výtvarné klání…

Veronika Schilders