Týden exkurzí (I. C)

V pondělí 19. června jsme se vydali do Kunratického lesa, kde se děti převtělily do lesní zvěře. Na vlastní kůži si vyzkoušely, jak těžké je opatřit si potravu, najít po čichu ,,svoji rodinu“, poznat podle zvuku svého predátora – nepřítele. Velkým zážitkem pro děti bylo, když viděly živou srnku, kterou na ,,štěkot“ srnce přivábil náš myslivec.

V úterý 20. června nás čekala dlouhá cesta do Království železnic. Děti tu obdivovaly zmenšený železniční model naší republiky i s jejími dominantami. Některé děti se na chvíli staly strojvedoucím nebo řidičem tramvaje a autobusu. V jedné části ,,království“ mohla děvčata obdivovat panenky, pokojíčky a nádobíčko, s kterým si hrály jejich prababičky.

Od cestování jsme si oddechli ve středu u soutěže Kufr a u tvoření dekorace z kolíčků na prádlo.

Čtvrteční horký den jsme prožili ve stínu krásných stromů v Dendrologické zahradě, kde jsme se seznámili s jejími obyvateli – mnohonožkami, sviňkami, pěnkavami, veverkami… Ale i s kosí maminkou, která se starala o svoje ještě nenarozené děti, a to i přesto, že jsme u jejího hnízda pěkně pištěli, protože nás vydatně postříkala voda ze zdejší zálivky.

Poslední den jsme cestovali na panství rodiny Thurn Taxisů v Loučni. Zdejší komorník nás seznámil se zvyky této rodiny  a umožnil nám nahlédnout do komnat zdejší šlechty. Po rozloučení s panem komorníkem jsme v zámeckém parku bloudili v bludištích a labyrintech, ale i přesto jsme našli cestu zpátky do Průhonic.

Gabriela Kubanová, třídní učitelka I. C