Týden exkurzí (I. B)

Pondělí 19. 6.: KNIHOVNA ŘÍČANY

Žáci předvedli paní knihovnici, jak krásně, plynule a s porozuměním dokážou na konci první třídy číst. Dále se zde seznámili s fungováním knihovny, mohli si půjčit jakoukoli knihu a nahlédnout do ní. Na závěr si každý vyrobil jednoduchou loutku s pohádkovou postavou.

Úterý 20. 6.: ZÁBAVNÉ CENTRUM ŽIRAFA

Nejvíce očekávaný den týdne exkurzí se vydařil. Všechny děti si to v Žirafě velmi užily.

Středa 21. 6.: ZÁMEK JEMNIŠTĚ

Na zámku JEMNIŠTĚ jsme navštívili přilehlý park, vnitřní prostory zámku i malý obchůdek. I když prohlídka zámku trvala téměř 40 min., děti pozorně poslouchaly a o vše se velmi zajímaly.

Čtvrtek 22. 6.: MUZEUM ŘÍČANY – pekař Pavel

V muzeu v Říčanech na nás čekal program na téma „PEČENÍ“. Žáci viděli všechny druhy obilí, mohli si sáhnout na různé druhy mouky a také si sami vypracovali těsto, z kterého si vyrobili svůj vlastní výrobek.

Pátek 23. 6.: PRŮHONICKÝ PARK

Poslední den tohoto týdne jsme strávili v našem PRŮHONICKÉM PARKU. Navštívili jsme zdejší kapli, rytířský sál a výstavu v přízemí zámku. Provázela nás paní Kačmáčková, která uměla skvěle odpovědět na všechny zvídavé otázky dětí.

Posledních 45 minut tohoto dne jsme ve třídě hodnotili celý týden. Děti si výborně pamatovaly, kdy a kde byly a co zajímavého se tento týden dozvěděly. Nejvíce kladných bodů získala od dětí návštěva ŽIRAFY.

I když nás každý den doprovázelo velké horko, celý týden jsme si báječně užili. Děti získaly mnoho nových zážitků a vědomostí.

Martina Mudruňková, třídní učitelka I. B