Absolvent 2015

Ve středu 17. června se ve slavnostních prostorách Rytířského sálu Průhonického zámku odehrálo předání cen obce Absolvent 2015 za vynikající absolventské práce žáků 9. třídy.

Podobně jako v uplynulém roce byla úroveň všech absolventských prací velmi vysoká. Deváťácké prezentace obsáhly mnoho oborů – historii, ekologii, různé sportovní disciplíny i aktuální politické dění. Věřte, že rozhodování o tom, kdo z deváťáků dostane právo prezentovat se před širokou veřejností, bylo nesmírně obtížné. Nakonec do finále postoupil Oleksiy Zhinchyn s prezentací na téma „Válečná situace na Ukrajině“, Adéla Čížková s tématem „Házená“ a David Aron s absolventskou prací „Snowboarding“.

I když ze všech prezentujících sálala nervozita, zvládli svoje vystoupení na výbornou, což ocenila nejenom paní ředitelka Štorková, která slavnostním podvečerem provázela, ale i paní starostka Hana Borovičková, která všem předala cenu obce. Zpětnou vazbu žáci nezískali pouze z nadšených reakcí publika, ale také od hosta letošního ročníku, zpěváka Ondřeje Rumla, který podvečer zpestřil i svým hudebním vystoupením.

Deváťáci pak pod vedením p. učitele Tomase vystoupili s dvěma písněmi, které se staly pomyslnou tečkou nejenom za slavnostním večerem, ale také za jejich působením na základní škole.

Celá akce byla příležitostí k tomu, aby si deváťáci ověřili svoje dovednosti a schopnosti v propojování jednotlivých poznatků s vlastními možnostmi. Finále Absolventa 2015 se stalo i příležitostí k tomu, aby si žáci mohli zažít osobní úspěch, aby si uvědomili, že úspěchu může dosáhnout každý.

Mgr. Roman Navrátil