Resuscitace ve 3. A

V pondělí 16. února 2015 přišli mezi děti dva zkušení zdravotníci, kteří děti seznámili se základními pravidly resuscitace člověka v bezvědomí. Po teoretické části si každý žák vyzkoušel na figuríně postup při záchraně lidského života. Minutová masáž srdce byla pro děti namáhavá. Své čerstvě nabyté informacemi utvrdily v krátkém testíku. Každý žák dostane osvědčení o absolvování kurzu. Přečtěte si pár postřehů dětí, které zpracovaly při slohu.

Denis Boháč: „Dnes jsme měli ve škole resuscitaci. Když jsem zachraňoval figurínu, cítil jsem se jako bych byl celý den na basketbalu.

Alžběta Patáková: „Když jsem slyšela, že budeme resuscitovat, tak jsem vůbec nevěděla co to je. Bedlivě jsem poslouchala pana učitele, abych se to dozvěděla. Dnes jsem se dozvěděla, že když je situace opravdu vážná, musíme pomoci. Dnes jsme se to učili na gumové figuríně, která vypadala jako živá. Dělali jsme masáž srdce, kterou můžeme někomu zachránit život.

Jakub Hausman: „Dnes k nám do třídy přišli učitelé na resuscitaci. Učili nás jak na to. Celá třída si vyzkoušela na figuríně resuscitaci. Když jsem měl resuscitovat já, řekl jsem, ať jde někdo jiný, protože jsem se bál, že něco pokazím a měl jsem trému. Šel jsem jako poslední. Pak už jsem trému neměl a i já jsem se naučil resuscitovat.

Kristýna Němcová: „Naučila jsem se resuscitovat. Je to pěkná makačka. I když jsem masírovala srdce minutu, pěkně jsem se zadýchala. Najít takhle člověka na ulici – nevím, nevím. Ten postup je tento! Prvně na člověka promluvíte, zatřesete s ním. Když nic, tak mu vyčistíte pusu, zjistíte, jestli dýchá, zavoláte záchranku a začnete masáž srdce. RESUSCITACE ZACHRAŇUJE ŽIVOTY!!!

Mgr. Jana Bergerová, třídní učitelka 3. A